Blog Een gesprek ontstaat. Je bent niet alleen

Blog Een gesprek ontstaat. Je bent niet alleen

Boomstammen. Open en bloot tonen ze de voorbijganger hun leven. In steeds bredere cirkels vertellen ze hun geschiedenis. Iedere ring draagt een verhaal met zich mee. Wie even stilstaat en met zijn vinger over het hout strijkt, reist in een paar centimeters door de tijd. Jaren van groei en ontwikkeling worden afgewisseld met perioden van stress en tekort. Het innerlijk is getekend door de tijd.

Ontdaan van hun wortels laten de bomen zich lezen als een open boek. Jong en oud, rijp en groen keren zich langs de kant van het bospad zonder vrees binnenstebuiten. Zo kunnen lief en leed worden gelezen en gedeeld. De openhartigheid nodigt de wandelaar uit ook openheid van zaken te geven. Het voetstuk te verlaten en de seizoenen van het bestaan royaal te tonen. De boom die zijn ziel zonder schroom naar de voorbijganger keert, kan rekenen op aandacht en verwondering. Verhalen worden met nieuwe verhalen begroet. Kwetsbaarheid schept intimiteit zo aan de rand van het woud.

De geur van hars omringt de ontwortelde bomen. Zaagsel ligt als vochtig stof over de neergehaalde stammen. Gestapelde geschiedenis. De lezer zoekt naar zijn eigen verhaal. Ringen worden geteld en jaren gewogen. Splinters weggeveegd en het bouquet van hout gesnoven. Na enig speuren wordt de juiste stam gevonden. De jaarringen kloppen. Een gesprek ontstaat. Je bent niet alleen.

Zo nodigen we ook jou uit om in een opgejaagde tijd vol drukte en herrie om ons heen rust en stilte te zoeken. Verstilling brengt ons in een innerlijke grondhouding waarin we ervan afzien om zelf nog van alles te plannen, te willen en te doen. Het is een stil wachten op een beweging die komt. Een gesprek ontstaat. Je bent niet alleen.

Centrum Zin in Groen wil zo’n plek zijn om verstilling te zoeken en elkaar te ontmoeten. Doe je mee?

Regelmatig stil worden helpt om je te realiseren wat echt belangrijk voor je is en hoe je wilt leven. Regelmatig bezig zijn in de natuur maakt je duidelijk dat je als mens een onderdeel bent van alles wat leeft op deze aarde.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *