Verwonderdag 18 mei 2019

ZIN IN GROEN VERWONDERDAG ZATERDAG 18 MEI

 

Kom laat je verwonderen op de verwonderdag op zaterdag 18 mei

Duurzaam leven is noodzaak, daarover is vrijwel iedereen het wel eens. Maar wat motiveert mensen om duurzame keuzes te maken als het gaat om voeding, energie, bewegen en het groen in hun omgeving? Een duurzame leefstijl begint allereerst met je verwonderen. Zin in Groen, centrum voor Gelovig en Groen leven,  heeft het initiatief genomen om de krachten van duurzame organisaties in Krimpen a/d IJssel te bundelen en organiseert een verwonderdag om mensen te laten ervaren en verrassen wat er allemaal mogelijk is.

Op zaterdag 18 mei organiseren wij een hele dag met workshops, doe-activiteiten, interactieve lezingen, muziek en theater in de Tuyter en rondleidingen en proeverijen op locaties in Krimpen. Verwonder je zo bijvoorbeeld wat je nog met kliekjes kunt maken in deze wegwerpmaatschappij of proef hoe lekker vers fruit smaakt of wat stilte met je kan doen. Of ervaar dat respect voor alles wat leeft je leven waardevoller kan maken of dat er meer is dan steeds meer consumeren.

Verwonderdag Krimpen is er voor iedereen. Proef, luister en doe!

Kom daarom op 18 mei tussen 10.00 en 17.30 naar de Tuyter of één van de buitenlocaties in Krimpen en laat je inspireren! Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Om 10.00 uur is de aftrap en opening door Zin in Groen in de Tuyter. Aansluitend zijn er vier rondes van inspiratiesessies en workshops. Tussen de middag is er een duurzame lunch en treedt het popkoor Topaz op. Aan het einde van de middag treden zij nogmaals op en sluiten we af met een inspirerend verteltheater van Pauline Seebregts over Franciscus en met eten in de Tuyter voor wie dat wil.

Ga voor het volledige programma en aanmelden naar het kopje “Programma” en “Aanmelden”.

Laat je verwonderen door de mooie initiatieven die er in Krimpen zijn en ontdek hoe je zelf een duurzame en aandachtige leefstijl kunt ontwikkelen!

De Verwonderdag is een initiatief van de Zin in Groen, centrum voor Gelovig en Groen leven met ondersteuning van de Gemeente Krimpen a/d IJssel en in samenwerking met o.a. Rechtstreex, Praktijk de Groenling, Operatie Steenbreek, Bibliotheek, Wereldwinkel, Cultuurwerkplaats, Raad van Kerken, Vrienden van het Zwaneneiland en VTV De Amateur

Namens Zin in Groen,

Corinne Groenendijk, Jacqueline Snijders, Michaela Legerstee en Astrid Hofstra